perjantai 31. toukokuuta 2013

Kaura-vaniljapopsit


Vietimme kaverini polttareita pari viikkoa sitten. Aloitimme päivän aamupalapiknikillä morsiamen terassilla auringon paisteessa. "Perinteisten" piknik eväiden mm. patonkien, tuoreiden hedelmien lisäksi tein meille popseja vaniljatäytteisistä kaurakekseistä sekä suklaakakusta. Morsiamelle tein spesiaali koristellut popsit, morsiamen sekä sulhasen.

Vanilja-kaurapopsit: n. 20 kpl 10-12 g palloja
  • 200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
  • 40 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata kuorrutukseen
(vaniljasokeria/ vaniljansiemeniä tuoreesta vaniljatangosta)

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita ne tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää halutessasi hieman vaniljasokeria tai halkaise vaniljatanko ja raavi siemeniä joukkoon. Nosta massa hetkeksi kylmään.

Pyörittele massasta tasakokoisia palloja ja tökkää pallot tikkuihin. Popsit pysyvät paremmin tikussa, jos kastat tikun pään ensin sulassa valkosuklaassa. Nosta popsit vielä jääkaappiin viilentymään n. 1h.



Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa popsit suklaassa ja kopista ylimääräinen suklaa pois.  

Jos haluat koristella popsit esim. nonparellleilla tee se ennen kuin suklaa kerkeää jähmettyä. Mikäli haluat koristella popsit esim. suklaaspritsauksilla, anna valkosuklaan jähmettyä ensin. Säilytä valmiit popsit jääkaapissa.

1 kommentti: