torstai 4. lokakuuta 2012

Omena-vaniljakakku


Pohja:
  • 90 g kaurakeksejä
  • 90 g Nalle muromysliä
  • 85 g voita
Omenahilloke:
  • 550 g happamia omenoita kuutioituna
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 100 g ruokokidesokeria
  • ½ dl vettä
Täyte:
  • 4 liivatetta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • (2½ rkl vaniljalikööriä)
  • 3 dl kuohukermaa
Valmista ensin omenahilloke. Kuutioi omenat ja lisää ne kattilaan muiden aineiden kanssa. Keitä välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut+omenat pehmenneet ja seos on hillokemaista. Jäähdytä. 

Murskaa keksit sekä myslit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hetkeksi. Huom. vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin kakun saa helpommin siirrettyä tarjoiluastiaan.
Levitä suurin osa omenahillokkeesta pohjan päälle. Osan voit jättää kakun pinnalle koristeeksi.Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min. Vatkaa kerma + sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljasokeri (ja likööri). Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Lisää massaan lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele omenahillokkella sekä omenakoristeilla.

Pala kakkua, olkaapa hyvät!



Halusin kiertää kakun reunan itsetehdyillä omenalastuilla. Leikkasin veitsellä omenasta ohuita viipaleita, ripottelin pinnalle hieman tomusokeria sekä kanelia ja kuivatin lastut 75 asteisessa uunissa yön yli. Käänsin lastut kuivatuksen aikana pari kertaa, niin ne ei mennyt kippuralle.

Kakkujen lisäksi tarjolla oli tuoreita hedelmiä, tutti frutti marenkeja, kana- ja kinkkutäytteisiä wrappeja sekä iso kulho irtokarkkeja ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti